Plačilo in splošni pogoji

Naročene izdelke lahko plačaš na naslednje načine:

- Po povzetju, kjer znesek, brez dodatnih stroškov poravnate dostavnemu uslužbencu.
- Z nakazilom na transakcijski račun. Izdelki bodo odpremljeni, najkasneje naslednji dan po prilivu.

Za vse informacije nas lahko pokličeš na 041 878 945 ali po nam pišeš na goldeninkjewelry@gmail.com.


SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji spletne trgovine z nakitom GOLDENINK, www.goldenink.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino GOLDENINK (v nadaljevanju GOLDENINK) upravlja podjetje ZLATARSTVO ALOJZ PAVLOVSKI S.P., Cesta svobode 7A, 4260 Bled, ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine GOLDENINK, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij
(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

g) način plačila in dostave,

h) časovno veljavnost ponudbe,

i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,

j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.


Ponudba izdelkov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine GOLDENINK ažurira in spreminja pogosto in hitro. Zaradi različnih nastavitev naprav skaterimi uporabnik dostopa do spletne trgovine, lahko slike izdelkov barvno
tudi nekoliko odstopajo od dejanskega izgleda. Vse slike predstavljajo izdelek
pri naravni dnevni svetlobi. Cene so predstavljene kot redne cene.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

– z gotovino ob prevzemu

– z nakazilom na račun upravitelja GOLDENINK – ZLATARSTVO ALOJZ PAVLOVSKI S.P.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju.

Cene

Cene so predstavljene kot redne cene. Redne cene so priporočene prodajne cene uradnega proizvajalca. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo

Postopek nakupa

1. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.

2. Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov, naročilo potrdi, oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Blago lahko reklamirate, če blago nima lastnosti, ki smo jih izrecno obljubili, če so bili poslani napačni izdelki, v napačni količini, barvi ali če kako drugače odstopajo od vašega naročila. Zaradi napake ZLATARSTVO ALOJZ PAVLOVSKI S.P. pri izdaji blaga napačno blago zamenja brez dodatnih stroškov za vas. Kot kupcu vam pripada pravica, da nam v roku 15 dni od prevzema blaga sporočite na elektronski naslov goldeninkjewelry@gmail.com, da odstopate od pogodbe ne da bi vam bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Kupcu, ki je odstopil od pogodbe, vrnemo vsa opravljena plačila razen stroška poštnine pošiljke. Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priloženo mora biti tudi original potrdilo o nakupu in/ali
certifikat ter račun. Nikar ne pošiljajte v običajni kuverti, saj se izdelek med pošiljko lahko poškoduje in reklamacija ali zamenjava izdelka ne bo
upoštevana. Edini strošek, ki vas bremeni kot kupca v zvezi z odstopom je neposreden strošek vračila blaga - poštnina. Pri tem je potrebno upoštevati, da je vračilo blaga potrebno opremiti z oznako vrednostno. Blago morate vrniti na naslov podjetja ZLATARSTVO ALOJZ PAVLOVSKI S.P., Cesta svobode 7A, 4260 Bled s pripisom "Spletna prodaja", ali predati blago v poslovalnici.

Podjetje ZLATARSTVO ALOJZ PAVLOVSKI S.P. si pridržuje pravico do preklica naročila v primeru, da zahtevanega izdelka ni na zalogi.

Pri vračilu artiklov, kjer so bila koriščena sredstva z GOLDENINK računa ali promocijska koda se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ob vračilu ne vrnejo (vrne se vplačan znesek), prav tako se sredstva ne vrnejo na GOLDENINK račun. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, zaradi svoje narave ni primerno za vračilo. 

Garancija
Ponudnik je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno blago. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri ponudniku ali trgovcu, kjer je blago kupil. Garancijo lahko kupec uveljavlja z računom.

V kolikor je kupec od ponudnika prejel poškodovano blago, je upravičen do povračila vseh stroškov, ki nastanejo v zvezi z vračanjem izdelka in popravilom. V kolikor se napaka, ki je predmet garancije pojavi med uporabo oz. nošenjem, oz dan po prevzemu izdelka je upravičen do popravila oz. zamenjave izdelka, ne pa tudi do povračila stroškov za pošiljanje blaga ponudniku v popravilo ali kakršnih koli drugih stroškov, ki bi morebiti nastali v zvezi z uveljavljanjem garancije. Ponudnik izdelek popravi oz. zamenja in ga na svoje stroške vrne kupcu.

Predmet garancije so naslednje poškodbe:

– poškodba patenta za zapenjanje
– odpadli kamenčki

Garancije kupec ne more uveljavljati za izdelke:

– ki so bili v stiku z grobim predmetom in so vidno obdrsani
– ki so bili v stiku s kemikalijami (čistili, parfumi, kremami) in so zaradi tega izgubili barvo

V kolikor ste prejeli pošiljko z poškodovanim blagom in jo želite vrniti na naše stroške nam prosim pišite na naslov: goldeninkjewelry@gmail.com, kamor vam bomo poslali vsa nadaljna navodila.

Dostava
Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku, ki ne bo daljši od petih do deset delovnih dni (Slovenija) oz od potrditve naročila. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Poštnina je brezplačna. Izdelke lahko prevzamete tudi osebno v malopordajni enoti ZLATARSTVO ALOJZ PAVLOVSKI S.P., Cesta svobode 7A, 4260 Bled.

Varnost
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani pridobljene podatke na strani www.goldenink.si.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in  za potrebe obvešččanja o novostih in ugodnostih blagovnih znamk, ki jih zastopa. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija
Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

– jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
– pošiljatelj bo jasno razviden,
– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo
– jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
– jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
– željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Varstvo otrok
Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov. Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova goldeninkjewelry@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Želimo vam obilo prijetnih nakupov!
Ekipa GOLDENINK

ZLATARSTVO ALOJZ PAVLOVSKI S.P.
Cesta svobode 7A
4260 Bled
Telefonska št: 04 5743411
Mobilna št.: 041 878 945
E-pošta: goldeninkjewelry@gmail.com

beyond forever

© GoldenInk Jewelry, 2016 vse pravice pridržane.