Informacije o izdelku in vzdrževanju

Za tebe smo pripravili nekaj uporabnih nasvetov za vzdrževanje GOLDENINK nakita iz srebra ali 14k zlata.

Zlato in srebro sta žlahtni kovini, ki sta nagnjeni k obrabi. Srebro s časom spremeni barvo in izgubi sijaj. Ta proces se lahko upočasni, če nakit pravilno vzdržujete. Nakit iz žlahtnih kovin ne bi smel priti v stik s kemikalijami, kot so parfumi, slana voda, žveplo, različne kreme, razpršila za lase in klor. Videz nakita je lahko odvisen od pH-vrednosti vaše kože, nege kože ter osebne higiene. Prav tako s časom pride do naravnega procesa oksidacije, ki se pokaže predvsem na izdelkih iz srebra.

Pri izdelkih iz srebra ter belega zlata se za utrditev bele barve uporabljamo še dodatno rodijevo kopel – gre za mikronske nanose rodija na površino izdelka. Ker je tovrstna obdelava površinska, je tudi njena trajnost omejena.

Upoštevaj nekaj osnovnih in zelo preprostih pravil za vzdrževanje vašega nakita:

- Nakit naj ne pride v stik s sredstvi za čiščenje v gospodinjstvu ali s slano vodo, saj lahko izgubi svoj lesk.
- Nakit redno snemite, preden se odpravite spat ali pred telovadbo.
- Nakit redno čistite z milnico in toplo vodo ter mehko ščetko. Po čiščenju ga umijte s čisto vodo in osušite. Pri oksidaciji uporabite za to namenjena sredstva, dobite jih v bolje založenih drogerijah. Priporočamo tudi tkanino za poliranje nakita. Nikakor ne uporabljajte grobih ščetk.
- Zlato in srebro sta mehki kovini in se s časom, z uporabo, lahko obrabita. Odvisno od stopnje uporabe priporočamo, da svoj nakit pregledate enkrat letno pri lokalnem zlatarju.

Za vse informacije se lahko obrneš na 041 878 945 ali po e-pošti goldeninkjewelry@gmail.com

beyond forever

© GoldenInk Jewelry, 2016 vse pravice pridržane.